طرز تهیه لواشک هندوانه
تاریخ : 1396.05.31
نظرات : 0
بی بی پز : لواشک یک خوراکی ایرانی است که از شیرهٔ غلیظشده و قوامآمدهٔ میوههایی همچون آلوچه،زردآلو ،آلو، قیسی کیوی و امثال آن تهیه میشود و همچون نان لواش آن را پهن و نازک میکنند تا خشک شود.
لواشک در واقع نوعی عصارهٔ گرفتهشده از میوههاست که متخصصان تغذیه به آن «اکستراکت[کنسانتره]» میگویند و در زبان عربی موسوم به «قمر الدین» است و با خشک کردن به دست میآید. خشک کردن از سادهترین و متداولترین روشهای نگهداری مواد غذایی است که عمری به اندازهٔ تمدن بشر دارد و امروزه در کشورهای مختلف به شکلهای گوناگون از روشهای سنتی تا الگوهای صنعتی برای خشک کردن بکار میرود.
امروزه با توجه به توسعه صنایع غذایی روشهای تهیه لواشک هم تحول یافت و نمونههای نوین این محصول با نظارت بهداشتی به بازار عرضه میشود. هر چند که برخی از آنها غیر بهداشتی هستند ،و هیچ گونه ارزش غذایی ندارند. به لحاظ سلامتی لواشک خوشمزه شما دوستان میتوانید آنها را در منزل تهیه نمایید یکی از انواع لواشک، لواشک هندوانه است.
لواشک هندوانه از تنقلات فوق العاده سالم و خوشمزه است که می توانید براحتی در منزل تهیه کنید. این لواشک با طعم و رنگ جدیدی که دارد گزینه ای مناسب برای پذیرایی مهمانیهای شما خواهد بود. با هماه باشید با این تنقلی خوش رنگ و خوش طعم... .
مدت زمان آماده شدن 3 ساعت و 20 دقیقه
(زمان پخت بسته به دمای فر و ضخامت لواشک می تواند متغیر باشد.)
(زمان پخت بسته به دمای فر و ضخامت لواشک می تواند متغیر باشد.)
دستور تهیه لواشک هندوانه
- کف دو سینی فر را با ورقه سیلیکونی بپوشانید.
- فر را روی 76 درجه سانتیگراد قرار دهید.
- هندوانه را پوره کنید و سپس داخل توری پارچه ای بریزید و روی یک آبکش قرار دهید. توجه داشته باشید که آب هندوانه را دور نریزید و برای مصارف بعدی نگه دارید.
- اجازه دهید آب هندوانه کاملا گرفته شود و پوره سفت شود. می توانید جسمی سنگین روی پارچه قرار دهید تا آب آن زودتر خارج شود.
- سپس پوره هندوانه غلیظ را با شکر ترکیب کنید. (دقت کنید که هسته هندوانه داخل پوره نباشد.)
- می توانید برای بدست آوردن ترکیبی یکدست تر پوره و شکر را داخل مخلوط کن بریزید.
- ترکیب را به میزان مساوی داخل دو سینی بریزید و خوب پخش کنید تا ضخامتی در حدود 3-4 سانتیمتر داشته باشد.
- سینی ها را حدود 3 ساعت داخل فری که از قبل گرم شده قرار دهید تا آب هندوانه تبخیر شود اما هنوز حالت چسبناک داشته باشد.
- هر یک ساعت سینی را بچرخانید تا بطور یکنواخت حرارت ببیند.
- سینی ها را خارج کنید.
- لواشک های هندوانه را روی سطح کار قرار دهید و به اندازه های دلخواه برش بزنید.
- سپس داخل کاغذ روغنی قرار دهید و داخل ظرف در دار نگهداری کنید.
نکات
- یک هندوانه کوچک در حدود 1.5 کیلو یا 8 فنجان پوره و 2 فنجان پوره آب گرفته به شما می دهد.
- اگر لواشک بیش از حد حرارت ببیند خشک و شکننده می شود.
خواص غذایی لواشک
غیر از نمک که برای جلوگیری از فاسد شدن انواع لواشک صنعتی افزوده میگردد و از معایب این ماده غذایی محسوب میشود، ولی ریزمغذیهای مفید و برخی ویتامینها به میزان خوبی در لواشک وجود دارند. لواشک دارایویتامینهای A و B و مواد معدنی (مخصوصا پتاسیم و کلسیم) میباشد که به دلیل کالری پایین آن، به عنوان یک میانوعده مناسب میباشد و مصرف آن چاقی را به دنبال ندارد.
خواص لواشک را باید با توجه به میوه اولیه آن شناخت. مثلا لواشک آلو برای درمان یبوست مفید است و لواشک سیب اثر عکس دارد. یا لواشک زغالاخته نیز با توجه به مواد ضدمیکروبی خود میتواند در پیشگیری از عفونتهای ادراری در خانمها مفید واقع شود.
خواص غذایی هندوانه
- فرد با مصرف هر ۱۰۰ گرم هندوانه ۳۰ کالری جذب می کند.
- گوشت هندوانه شامل کاروتنوئید از جمله لیکوپن است.
- اسید آمینه سیترولین در پوست هندوانه تولید میشود.
لواشک را در منزل تهیه نماید و بهداشتی و سالم با دوستان میل بفرمایید. نوش جان
setare
فیلم و سریال تصادفی
دسته بندی : انواع دسر