آموزش تهیه نان کاکا کدو حلوایی
بی بی پز : کاکا کدو حلوایی ، یکی از شیرینیجات محلی گیلان است که البته با دستورات تهیه متفاوتی طبخ می شود ولی در این بخش ، یک دستور رایج تهیه کاکا کدو حلوایی را قرار داده ایم که معمولا در بیشتر نقاط گیلان زیبا ، تهیه می شود . این نان ، برای صبحانه یا دورهمی های عصر و عصرانه ، با چای ، بسیار دلنشین است .
مواد لازم برای تهیه کاکا کدو حلوایی
پوره کدو حلوایی دو لیوان
تخم مرغ دو عدد
شکر یک لیوان
شیر نصف لیوان
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
آرد گندم دو لیوان
آرد برنج دو قاشق غذاخوری
دارچین یک قاشق چایخوری
بیکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
نمک یک هشتم قاشق چایخوری
روغن برای سرخ کردن به میزان لازم
طرز تهیه کاکا کدو حلوایی
کدو را شسته و به قطعات متوسط برش بزنید . داخل قابلمه چیده ، بطوری که پشت کدو حلوایی رو به بیرون باشد .
داخل یک لیوان ، دو قاشق غذاخوری آب ، یک قاشق غذاخوری روغن را مخلوط کرده و اطراف کدوهای داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید با شعله و حرارت خیلی پائین ، بپزند .
دو قاشق از آرد گندم برداشته و در ظرفی بریزید ، و بجای آن ، دو قاشق آرد برنج اضافه کنید و آرد ، دارچین ، نمک ، بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و سه مرتبه ، این مخلوط را الک کنید .
تخم مرغ ، وانیل و شکر را در ظرفی ریخته و پنج دقیقه با همزن دستی یا برقی ، بزنید تا حجیم و کشدار شوند .
شیر ولرم را اضافه کنید و خوب هم بزنید .
دو لیوان پوره کدو حلوایی را اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا یکدست شوند .
آرد الک شده را کم کم اضافه کنید تا خمیر شُل یکدستی تهیه شود .
تاوه ای را روی حرارت قرار دهید و دو الی سه قاشق روغن بریزید و اجازه دهید تا داغ شود .
یک ملاقه از مواد آماده شده کاکا را داخل تاوه ریخته و درب تاوه را بگذارید .
حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا رویه کاکا بسته شود و سپس کاکا را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود .
پس از سرخ شدن دو طرف کاکا کدو حلوایی ، از تاوه بیرون آورده و روی دستمال بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود .
نکته
این نان خوشمزه ، در روزهای پائیزی و زمستانی و سرد سال ، عصرانه ای خوشمزه و بینظیر است .
کاکا کدو حلوایی ، بافتی نرم دارد و بهتر است از آرد برنج مرغوب ، در تهیه آن استفاده شود .
در برخی مناطق ، فقط از آرد برنج در پخت کاکا استفاده می شود .
نوش جان